Factuurnummers Acumulus uitbreiden

Nieuw in Acumulus: tekst toevoegen aan je factuurnummers

De invoer van een factuurnummer in Acumulus gaat automatisch. Nu het nieuwe jaar net begonnen is, zal 20180001 in principe het eerste nummer zijn. Het volgende nummer wordt dan 20180002, 20180003 en zo verder. Niets mis mee. Het voldoet geheel aan de eisen van de Belastingdienst, dus waarom zou je aan deze factuurnummers nog wat doen?
Nou, soms is het fijn om bijvoorbeeld een paar letters voor of achter je factuurnummer te kunnen plaatsen. Tot voor kort was dit niet mogelijk, maar op verzoek van een aantal gebruikers is deze optie toegevoegd. Een mooi voorbeeld van hoe Acumulus naar haar gebruikers luistert en tegemoetkomt aan hun behoeften.

Zo voeg je extra tekst toe

Wil jij ook extra tekst toevoegen aan je factuurnummers? Ga dan via Beheer > Factuursjablonen naar het betreffende factuursjabloon en bij tabblad Algemeen zie je een regel Opmaak factuurnummer. De velden voorvoegsel en achtervoegsel kun je naar wens invullen.

Handig voor een creditfactuur

Zelf vind ik dit bijvoorbeeld een heel mooie optie voor een creditfactuur. Hiervoor heb ik een apart factuursjabloon aangemaakt met aangepaste factuurteksten. In dat sjabloon heb ik in het veld achtervoegsel de tekst CREDIT opgenomen. Handig!