Jouw Profit First Professional i.o.

[PRIMEUR] MEER over Cijfers: binnenkort ook jouw Profit First Professional

Onlangs schreef ik een blog over het boek Profit First, waarin ik beschreef hoe ik na een gezonde dosis argwaan (“Is dit geen gebakken lucht?”) razend enthousiast ben geworden over Profit First, de methode die de aloude boekhoudformule omzet – kosten = winst omdraait naar omzet – winst = kosten. Nu heb ik nog meer nieuws voor je: binnenkort ben ik namelijk een officieel gecertificeerde Profit First Professional. In deze blog vertel ik je er alles over. Tip: download hier de eerste hoofdstukken van het boek Profit First. Of klik op het plaatje en bestel meteen het hele boek voor jezelf 🙂

Oud principe in een nieuw jasje

Het basisprincipe van de Profit First-methode bestaat al heel lang. Want wie herinnert zich die ouderwetse spaarpotten nu niet? Misschien had je moeder zo’n spaarpot, of anders je oma wel. Elke maand verdeelde ze het geld over verschillende gleufjes voor de boodschappen, hypotheek/huur, kleding, vakantie et cetera. En als het dan tijd was om op vakantie te gaan, dan haalde ze uit het vakje ‘vakantie’ het bedrag dat voor de vakantie bestemd was. Dat bedrag bepaalde waar de reis naartoe ging: naar de andere kant van de wereld of naar een boerencamping in ons koude kikkerlandje.

Met Profit First werkt het eigenlijk precies zo. Alleen gaat het dan niet over je huishouden maar over je bedrijf (al zou je de methode ook heel goed op je privérekeningen kunnen toepassen). Je bepaalt vooraf hoeveel geld je (in percentages) nodig hebt voor welk doel en je breekt de potjes ook alleen aan voor dat doel. Zit er niet genoeg geld in je kostenpotje om een opleiding te doen? Dan moet de opleiding nog even wachten. Of je gaat meteen van start met een apart potje voor opleidingen die je graag wilt volgen. Dan weet je direct ook op dat vlak waar je aan toe bent. Zo zorg je ervoor dat je verstandig met je geld omgaat en niet meteen alles uitgeeft als je een keer een goede maand gedraaid hebt.

Profit First helpt je ervoor te zorgen dat je:

  • altijd winst maakt
  • genoeg geld hebt voor je eigen salaris
  • voldoende geld reserveert voor de inkomstenbelasting en de btw-aangifte

Uiteraard maak je ook een potje voor de kosten die je zakelijk maakt. En je legt reserves aan voor investeringen, je oude dag, opleidingen… wat je maar wilt. The sky is the limit 🙂

Wil jij serieus aan de slag met Profit First?

Na het lezen van het boek en een goed gesprek met Femke Hogema, die Profit First naar Nederland heeft gehaald, was ik overtuigd: ook ik wilde andere ondernemers helpen hun onderneming financieel gezonder te maken met de Profit First-methode. Daarom heb ik me aangemeld voor de opleiding tot gecertificeerd Profit First Professional. Ben jij enthousiast geworden en wil je, onder de begeleiding van een ervaren financieel professional, serieus aan de slag met Profit First? Dan heb ik een heel aantrekkelijk aanbod voor jou: als jij je nu aanmeldt als proefklant voor mijn opleidingstraject, ga ik de komende maanden tegen een sterk gereduceerd tarief samen met jou aan de slag om jouw onderneming (weer) winstgevend te maken.
Na dit traject weet jij precies hoe het ervoor staat met jouw onderneming en aan welke knoppen jíj moet draaien om winstgevend(er) te worden. Dat maakt dit traject tot een investering waar je je leven lang profijt van zult hebben.

Wat je krijgt

  • een complete financiële gezondheidscheck (Profit Assessment) van je bedrijf, gebaseerd op de cijfers van 2017
  • een 1-op-1-bespreking van het rapport
  • een plan voor 2018, inclusief percentages die afgestemd zijn op jouw bedrijf
  • na een kwartaal evalueren we de cijfers en stellen we de percentages bij als dat nodig is
  • ben je een starter? Dan krijg je als proefklant zelfs 3 keer een kwartaal-evaluatiemoment

Als bonus profiteer je indirect van de feedback van Mike Michalowicz & Femke Hogema -de allereerste Profit First Professional in Nederland- en alle andere toppers uit de groeiende groep van nationale èn internationale Profit First Professionals.

Wil jij je onderneming (weer) winstgevend maken en je nooit meer hoeven af te vragen of je wel voldoende opzij hebt gezet voor de inkomstenbelasting en of je je wel een nieuwe laptop kunt veroorloven? Wil jij, kortom, financiële rust? Grijp dan nu je kans en neem contact met mij op. Dan vertel ik je alles over het traject en wat je investering is.